Skriftskola

 

I skriftskolan får man lära sig grunderna i kristendomen, man får fundera över livet och över vad det är att vara människa. Efter skriftskolan har du möjlighet att bli konfirmerad. Ordet konfirmation betyder att bekräfta. Konfirmationens betydelse är att stärka den tro till vilken du som barn har blivit döpt. Om du inte ännu är döpt, så bör du bli det före konfirmationen. Dopet kan till exempel ske i samband med konfirmationsmässan.

 

Konfirmationen hålls i Ingå kyrka. Datum för konfirmationen meddelas när du börjar skriftskolan. Före själva konfirmationen ordnas en övning i kyrkan, så att konfirmanderna vet hur allt ska gå till. Vanligen ordnas fotografering i samband med övningen.

 

Varje konfirmand får ha en (eller flera) av sina faddrar med vid konfirmationen för att välsigna konfirmanden. Om din fadder inte kan delta, kan du be en av föräldrarna eller någon annan för dig viktig person att komma med.

 

I samband med konfirmationen brukar många familjer ordna en lite fest. Om man vill fira konfirmationen på något speciellt sätt eller inte, är vars och ens personliga beslut.

Konfirmation år 2020

Skriftskolan börjar med ett informations- och anmälningstillfälle onsdag 2.10.2019 kl 18.00 i Ingå församlingshem. Alla år 2005 födda församlingsmedlemmar får per post ett infobrev och en anmälningsblankett i  september  2019. Läs mera om skriftskolealternativen här.

Ungdomar
Konfirmation i Ingå kyrka
Konfirmation i Ingå kyrka

Ta kontakt

Lotta Ahlfors
Ungdomsteolog


lotta.ahlfors@evl.fi
050 498 9162 
Fax: (09) 296 1212
Bollstavägen 2 C, 10210 Ingå

#skriba