tror hoppas älskar

Församlingsvalet 2022

Församlingsval förrättas vart fjärde år. På valdagen 20.11.2022 utser 367 församlingar sammanlagt cirka 8 000 nya förtroendevalda.

Församlingsvalet är framför allt ett lokalt val. Bland församlingens medlemmar väljs de personer som styr församlingens verksamhet de närmaste fyra åren. Genom valet kan du kan själv påverka framtiden i din församling.

I Ingå församling väljs 15 medlemmar till kyrkofullmäktige.

Vad fattar församlingarnas förtroendevalda beslut om?Öppna länk i ny flik

Ställ upp som kandidat och rösta sådan som du är – du är betrodd, önskad och älskad

Målet är att varje församling ska få förtroendevalda i alla åldrar, i olika livssituationer, från olika områden. Att rösta är ett bra sätt att påverka den egna församlingens angelägenheter. Vi är alla välkomna till kyrkan och välkomna att rösta.

Kungörelser

Kungörelse om kandidatuppställningen (öppnas i nytt fönster i pdf-format)Öppna länk i ny flik

Kungörelse om förteckningen över röstberättigade (öppnas i nytt fönster i pdf-format)Öppna länk i ny flik

Viktiga datum

Kandidatnomineringen avslutas 15.9.2022

Om du är intresserad av att ställa upp i valet men inte hör till kyrkan bör du bli medlem i en församling snarast möjligt. Kandidera i församlingsvalet kan en konfirmerad medlem i kyrkan, som registrerats som medlem i församlingen senast 15.9.2022 och fyller 18 år senast 20.11.2022.

Förhandsröstning ordnas 8–12.11.2022

Det går att förhandsrösta vid vilket förhandsröstningsställe som helst i Finland. Kom ihåg att ta med identitetsbevis!

Valdagen är 20.11.2022

På valdagen kan du endast rösta i vallokalen i din hemförsamling. Röstningen pågår kl. 11–20.

Församlingsvalets valdag söndag 20.11.2022

Tag kontakt