70894231_2644601798894106_2168596921248120832_o-0.jpg

Info om församlingslivet i Ingå under undantagstillstånd och coronavirus

17.3.2020 12.29

I Ingå församling följer vi de nationella direktiven om hur man skall bromsa coronaepidemin. Vi fungerar under alla omständigheter, men fram till 14.4 tar Ingå församling paus i vår verksamhet enligt direktiv för allmän verksamhet under undantagsförhållandet och för att fördröja spridningen av coronaviruset. Vi uppdaterar vår information när det sker en förändring.

Tills vidare (fram till 13.4) gäller följande handlingssätt:

• Offentliga gudstjänster firas inte. Radiogudstjänster sänds varje söndag på svenska kl 13.03 i Yle Vega och på finska kl 9.55 i Yle Radio 1. Yle har också lovat sända TV-gudstjänster varje söndag.
  • Ingå kyrka är öppen för bön och enskilt samtal varje söndag kl. 11 – 13
  • Degerby kyrka är öppen för bön och enskilt samtal måndagen 13.4. kl. 11-13.

Förrättningar sköts som vanligt, men högst 10 personer får vara närvarande (inkl. personal). Förrättningssamtal hålls, om möjligt, via telefon.

Vi ordnar inte minnestunder eller dopfester i församlingens utrymmen.

Dagklubben är stängd under perioden.

Församlingskansliet är stängt för besök, men vi betjänar er via telefon och epost.

Kontakt med diakoner i första hand med telefon om det inte finns akut behov för stöd och hjälp.

Vi besöker inga institutioner (undantag akuta besök för patienter i slutskedet av livet).

Alla möten med mer än 10 personer är inställda.

Allt annat verksamhet och program är inställt.

Vår personal är tillgänglig och kan nås främst via telefon eller epost. Tveka inte att ta kontakt med vår personal om du har en känsla av att du behöver ha någon som lyssnar.

Kontaktinformation finns på våra hemsidor. Vi uppdaterar informationen och meddelar om förändringar. Följ med församlingens annonsering i tidningen Etelä-Uusimaa, Västra Nyland och Kyrkpressen, samt vår webbplats och våra Facebook sidor.

Kyrkans samtalstjänst har öppet varje kväll kl. 20-23 på numret 0400 22 11 90. Samtalsavgiften är vanlig lokal- eller mobilsamtalsavgift. Du kan också ta kontakt via chat.

Tom Sjöblom, kyrkoherde

Ingå församling