Diakoni


Diakoni är omsorg och tjänande. Den är en del av kyrkans liv och ett uttryck för den kristna tron. Diakonin utgår från Jesu exempel och undervisning.

I liknelsen om den barmhärtige samariern visade Jesus att alla är våra medmänniskor oberoende av nationalitet, ras, religion eller andra faktorer.

Diakonin hör till kyrkans grunduppgift. Att utbreda det kristna budskapet och förverkliga kärleken till nästan och att ge hjälp till den vars nöd är störst och som inte får någon annan hjälp.

I Ingå församling fungerar arbetet i form av krisarbete (ensamhet, relationer, ekonomi, mentala problem, sjukdom, utanförskap)

Hembesök, mottagning, gruppverksamhet, familjeverksamhet, försäljningstillfällen för diakoni, gemensamt ansvar (internationell diakoni), missionsarbete (familjen Kolkka i Thailand samt Torsten och Tua Sandell som varit i Mellanöstern men nu återvänt hem), sjömanskyrkan. Nätverkssamarbete. 

Om du vill få nyhetsbrev av Riikka-Maria och Tomas Kolkka 4 gånger per år, kan du beställa deras nyhetsbrev härÖppna länk i ny flik.

 

Diakonins vardagsrum är öppet tisdagar och torsdagar kl 10-15. En gång per månad har vi öppet på onsdag kl 15-18 och nu och då har vi även öppet på lördag kl 10-14. Vi meddelar om öppethållning på onsdagar och lördagar samt övriga speciella event på vår evenemangssida.  

OBS! Sommarstängt 20.6-19.8.2024.

 

Välkommen in på kaffe, för att trivas tillsammans och för att göra fynd i vårt mini-loppis. Diakonins vardagsrum är en öppen träffpunkt för alla.  Vi tar emot snygga och rena kläder som är i gott skick samt småsaker till hemmet. Om du vill donera någonting åt oss, kan du få veta mera och komma överens om tidpunkt för inlämning av saker tel. 050-4138814

Prästgården
Prästgården. Diakonimottagningen är öppen enligt överenskommelse. Kontakta per tel 040-555 2090/Lindell.
Diakonins vardagsrum, Strandvägen 11
Diakonins vardagsrum, Strandvägen 11