Familjerådgivningscentralen Raseborg erbjuder professionell samtalshjälp för par, familjer och enskilda

När relationerna inte fungerar, vid tunga förluster och vid olika vägskäl i livet är det bra att få samtala med någon som lyssnar. Ett samtal med en utomstående, pålitlig och yrkeskunnig person ger hjälp att strukturera tankarna kring livssituationen och få nya perspektiv och lösningsmodeller. Till familjerådgivningen kan man komma ensam, tillsammans med sin partner eller med någon annan familjemedlem.

Familjerådgivningscentralen betjänar på svenska, finska och engelska. Samtalen är avgiftsfria och familjerådgivarna har lagstadgad tystnadsplikt.

Mera information och telefonnummer för tidsbeställning finns på familjerådgivningens webbplats

Kyrkans Utlandshjälp

Kyrkans Utlandshjälp utför internationell diakoni på uppdrag av kyrkan genom utvecklingssamarbete, humanitärt biståndsarbete och påverkansarbete. Den kristliga kärleken till nästan och uppfattningen om rättvisa styr Kyrkans Utlandshjälps arbete bland de allra fattigaste och arbetet för att främja fred och mänskliga rättigheter. Villkorslös kärlek till nästan, orubbligt hopp, mod och respekt är Kyrkans Utlandshjälps värderingar.

Tillsammans med Kyrkans Utlandshjälp sträcker vår församling ut kyrkans diakoni så att den når och hjälper också dem som finns långt borta. Kyrkans Utlandshjälp följer diakonins princip; att hjälpa där nöden är störst och där ingen annan hjälp finns att få. Kyrkans Utlandshjälp har förbundit sig att arbeta ekumeniskt och i nära samarbete med sina trosbaserade partnerorganisationer. I bistånds- och påverkansarbetet vill Kyrkans Utlandshjälp främja samarbetet mellan olika religionssamfund.

Mer information om Kyrkans Utlandshjälp får du av församlingens diakoniarbetare och övriga anställda.

Prästgården
Diakonimottagning i Prästgården torsdagar kl 10 - 12