Skriftskola och konfirmation

 

I skriftskolan får man lära sig grunderna i kristendomen, man får fundera över livet och över vad det är att vara människa. Efter skriftskolan har du möjlighet att bli konfirmerad. Ordet konfirmation betyder att bekräfta. Konfirmationens betydelse är att stärka den tro till vilken du som barn har blivit döpt. Om du inte ännu är döpt, så bör du bli det före konfirmationen. Dopet kan till exempel ske i samband med konfirmationsmässan.

 

Konfirmationen hålls i Ingå kyrka. Datum för konfirmationen meddelas när du börjar skriftskolan. Före själva konfirmationen ordnas en övning i kyrkan, så att konfirmanderna vet hur allt ska gå till. Vanligen ordnas fotografering i samband med övningen.

 

Varje konfirmand får ha en (eller flera) av sina faddrar med vid konfirmationen för att välsigna konfirmanden. Om din fadder inte kan delta, kan du be en av föräldrarna eller någon annan för dig viktig person att komma med.

 

I samband med konfirmationen brukar många familjer ordna en liten fest. Om man vill fira konfirmationen på något speciellt sätt eller inte, är vars och ens personliga beslut.

Konfirmation i Ingå kyrka
Konfirmation i Ingå kyrka

Ta kontakt

Lotta Ahlfors
Ungdomsteolog


lotta.ahlfors@evl.fi
050 498 9162 
Fax: (09) 296 1212
Bollstavägen 2 C, 10210 Ingå

Kanske du ännu funderar över något. Kolla då här.

Läs vanliga frågor om konfirmation

Det här kan vara bra att minnas då du ställer till med konfirmationsfest.

Läs om konfirmationsfesten

Vad är konfirmation frågan om, och vad som händer den dagen? Och vad får jag göra då jag är konfirmerad?

Läs om vad konfirmation innebär