70894231_2644601798894106_2168596921248120832_o.jpg

Kyrkans uppgift även under epidemitid är att skapa tröst och hopp samt hjälpa människor i nöd

13.3.2020 12.14

I Ingå församling följer vi de nationella direktiven om hur man skall förhindra coronaepidemin. Vi fungerar under alla omständigheter, men fram till påsk tar Ingå församling en paus i delar av vår verksamhet för att fördröja spridningen av coronaviruset - all gruppverksamhet samt matservering annulleras tills vidare.

När du vill kontakta Ingå församling - ring oss i första hand eller maila – undvik personliga besök!

Gudstjänst firas fortsättningsvis varje söndag i församlingen men vi undviker att skaka hand när vi hälsar. Vi nickar, ler och vinkar men undviker att röra vid varandra. Delta inte ifall du är förkyld eller sjuk, så utsätter du inte andra för fara.

Kyrkans anställda finns till för dig. Ta gärna kontakt ifall du vill tala med någon. Kyrkans samtalstjänst har öppet varje kväll kl 20-23 på numret 0400 22 11 90. Samtalsavgiften är vanlig lokal- eller mobilsamtalsavgift. Du kan också ta kontakt via chat. Mera info på www.samtalstjanst.fi.

Du kan också kontakta församlingsanställda ifall du behöver prata. Du hittar kontaktuppgifter och detaljerad information gällande de kommande veckorna på våra hemsidor.

Kyrkan har en viktig uppgift att förmedla hopp, frid och tröst i alla lägen. Vårt gudstjänstliv upphör inte och vi visar fortsatt medmänsklighet och omtanke till våra medmänniskor. Samtidigt vill vi också vara hänsynsfulla och visa kärlek till medmänniskan genom att minimera riskerna för smitta.

Tom Sjöblom, kyrkoherde i Ingå församling